Stiže nova PlayStation aplikacija koja će zamijeniti sve dosadašnje

Danas je na PS4 stigla nova 8.0 nadogradnja koja je otkrila poprilično toga što se tiče i PS5, a sada imamo i dodatne informacije o kompletno novoj PlayStation aplikaciji.

Iako Sony još uvijek nije pružio službene informacije, po pokretanju PS Messages aplikacije na mobitelima iskače poruka kako će se do kraja listopada ona ukloniti, a sve njezine mogućnosti bit će ukomponirane u novu PlayStation aplikaciju.

Ukida se i PlayStation Communities aplikacija. Igre PS4 Second Screen aplikaciju ionako ne koriste već godinama, a uz službenu (novu) PlayStation aplikaciju preživjeti će samo specijalizirana PS Remote Play aplikacija koja je danas dobila nadogradnju za streamanje PS5 igara.

Dizajn u skladu s PS5

Nova PlayStation aplikacija sigurno će imati osvježeni dizajn u skladu s PS5 korisničkim sučeljem, a osim što se u nju sada integriraju i poruke, aplikacija bi trebala dobiti i nove socijalne alate koje će zamijeniti propali Communities.

Osim toga, prema patentima koje je Sony dosad izdavao, nova aplikacija trebala bi direktno biti povezana s Create tipkom na DualSense kontrolerom. Što znači kako bismo slike i video klipove s konzole trebali direktno spremati na telefon, a možda čak i editirati.

Više informacija znat ćemo uskoro, a već do kraja mjeseca, čak i prije izlaska PlayStationa 5 isprobavat ćemo mogućnosti aplikacije.