The Persistence: Svemir nikada nije bio toliko stravičan

Novi SF horor stiže ove godine ekskluzivno za PS4 i PS VR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem siječnja odigrali smo Resident Evil 7 i uz pomoć PlayStation VR-a doživjeli novu razinu strave, pa The Persistence na prvi pogled izaziva zanimanje. Radnja se odvija 2521. na svemirskom brodu negdje duboko u svemiru. Naravno, događa se nešto nepredvidivo, članovi posade mutiraju u nekakve kreature, a glavni lik mora sve to preživjeti i pokušati pobjeći.

Tu je i dodatni “twist” – igra je proceduralno generirana, pa svaki put kad glavni lik umre, iz hibernacije se budi novi, a raspored prostorija, njihov izgled i neprijatelji na brodu se mijenjaju. Dobra stvar, ako se igra s VR-om, je gameplay baziran na stealthu, pa očekujemo puno šuljanja i provirivanja iz zaklona u pokušajima da se otkrije kakva opasnost je pred nama.

U The Persistence će biti i kooperativnog igranja. Dok će “glavni” igrač na glavi imati VR, njegov suigrač će uz pomoć mobitela ili tableta moći kontrolirati vrata, onesposobiti zamke ili utjecati na kretanje neprijatelja, a ako/kad umrete, može biti nagrađen, tako da se tu otvara niz različitih mogućnosti.

The Persistence još uvijek nema točan datum izlaska, no to bi se trebalo dogoditi tijekom ove godine.