Vijesti

U Cities Skylines 2 moći ćete maltretirati građane lošim internetom

Gradske službe glavna su tema novog prikaza Cities: Skylinesa 2. Kao i kod prethodnih pregleda novih i poboljšanih gameplay mehanika, i ovaj aspekt nastavka popularnog city buildera napravio je bitan korak naprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaš grad će nastaviti nuditi bitne usluge za kvalitetniji život stanovnika. Bolnice, groblja, policijske i vatrogasne postaje, škole, sveučilišta, parkovi, sportski objekti… Sve te ustanove vraćaju se i u dvojci, a velika novost bit će komunikacije. Bit će bitno povezati građane na internet i omogućit im ga u pokretu, što je bolji signal, građani su sretniji, a tvrtke produktivnije. A potom su tu i poštanske usluge, pa će dostave dodatno raditi gužvu na prometnicama.

A kada smo kod prometnica, bitna nova usluga bit će održavanje cesta, budući da će se one s vremenom trošiti, pa će vožnja, ako ih ne održavate, biti sporija. A osim samog održavanja, isto poduzeće zaduženo je za čišćenje prometnih nesreća i sličnog, pa nam se HAK u CD2 čini kao jedna od najbitnijih usluga uopće. Ako se ne slažete, po izlasku mu pokušajte smanjiti budžet, pa promatrajte kako će se grad (ne)razvijati.

Modularne zgrade

Smeće i njegovo prikupljanje i dalje nitko ne voli, ali je i dalje bitan gameplay element, pa će mnoge obradovati činjenica kako će se odlagališta moći proširivati. Dakle, umjesto da gradite nebrojena smetlišta, možete proširiti kapacitet već postojećeg, pa ako treba i na čitavu mapu. Isto vrijedi i za ostale gradske servise, pa umjesto da sagradite novu bolnicu, često će pametnije biti nadogradnja već postojeće.

Vatrogasci su otprilike isti, osim činjenica da će CS2 imati i šumske požare, pa je važno rasporediti vatrogasne izvidnice svuda po mapi. Šumski požari gasit će se helikopterima, a tko će ugasiti nas kada Cities Skylines 2 izađe 24. 10. na sve aktualne platforme, to zaista ne znamo.

Igra

Povezano