Vijesti

Ubisoft morao promijeniti naziv igre Gods & Monsters zbog spora s brendom Monster Energy

Ubisoftova akcijska avantura Immortals Fenyx Rising prošlog je tjedna dobila opsežan prikaz. Riječ je o open world akcijskoj avanturi koja neodoljivo podsjeća na Zeldu, a u prosincu će izaći na Xbox Series X, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Epic Games Store, Uplay i Stadiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra se prvotno trebala zvati Gods & Monsters, a iz Ubisofta su ranije ovog mjeseca tvrdili kako je do promjene došlo isključivo zbog vizije igre te da nemaju pravnih problema. Ipak, u međuvremenu je isplivala informacija kako je tvrtka Monster Energy u travnju podnijela prigovor oko naziva igre, dva mjeseca prije nego što je Ubisoft odlučio preimenovati naslov.

Monster Energy je u svojim dokumentima naveo kako će igra Gods & Monsters naštetiti njihovom poslovanju te su istaknuli svoj udio u industriji koje uključuje sponzoriranje esport klubova i događaja te svoju službenu web stranicu koja je djelomično namijenjena gamingu. Iako bi, prema riječima stručnjaka, Ubisoft vrlo vjerojatno pobijedio u sudskom sporu, to bi značajno odgodilo vrijeme izlaska te bi im u konačnici donijelo više štete nego koristi.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano