Vijesti

Ukradeni Cyberpunk i Witcher 3 stavljeni su na aukciju za 7 milijuna dolara. I prodani su

Nakon što su još uvijek nepoznati napadači prošli tjedan hakirali CD Projekt, ukrali izvorne kodove Cyberpunka 2077 i next-gen verzije Witchera 3, pokušali su iznuditi novac od poljskog izdavača. CD Projekt nije pristao na iznudu, što znači da će napadači ukradeno pokušati prodati na crnom tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I navodno su uspjeli, ako je povjerovati dobro upućenom Twitteru računu vx-underground. Izvorni kod za kartašku igru Gwent pušten je na internet, a izvorni kodovi The Witchera 3 i Cyberpunka 2077 stavljeni su na aukciju. Početna cijena iznosila je tisuću dolara, a buyout klauzula čak 7 milijuna.

Postavljeni su i uvjeti. Kupac kupljene izvorne kodove ne smije puštati na internet i preprodavati. KELA, agencija specijalizirana za darknet Cyber kriminal tokom noći je potvrdila da je sve prodano. I to izvan aukcije, jer prodavači su navodno dobili iznimno zadovoljavajuću ponudu.

Podsjećamo kako su kao zadovoljavajuću cifru na početku naveli 7 milijuna dolara, a iako sumnjamo da su toliko i dobili, iznos bi zaista mogao biti milijunski. Ili blizu milijunu.

I dok ne znamo točnu cifru koju su zaradili napadači, ne znamo ni datume sljedeće velike zakrpe za Cyberpunk 2077 i izlaska verzije igre za next-gen konzole.

Za očekivati je kako će ovaj nemili događaj dodatno otežati razvoj zakrpi, a redovito funkcioniranje CD Projekta mogle bi poremetiti i kolektivne tužbe.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano