Vijesti

Ukradeni Cyberpunk i Witcher 3 stavljeni su na aukciju za 7 milijuna dolara. I prodani su

Nakon što su još uvijek nepoznati napadači prošli tjedan hakirali CD Projekt, ukrali izvorne kodove Cyberpunka 2077 i next-gen verzije Witchera 3, pokušali su iznuditi novac od poljskog izdavača. CD Projekt nije pristao na iznudu, što znači da će napadači ukradeno pokušati prodati na crnom tržištu.

I navodno su uspjeli, ako je povjerovati dobro upućenom Twitteru računu vx-underground. Izvorni kod za kartašku igru Gwent pušten je na internet, a izvorni kodovi The Witchera 3 i Cyberpunka 2077 stavljeni su na aukciju. Početna cijena iznosila je tisuću dolara, a buyout klauzula čak 7 milijuna.

Postavljeni su i uvjeti. Kupac kupljene izvorne kodove ne smije puštati na internet i preprodavati. KELA, agencija specijalizirana za darknet Cyber kriminal tokom noći je potvrdila da je sve prodano. I to izvan aukcije, jer prodavači su navodno dobili iznimno zadovoljavajuću ponudu.

Podsjećamo kako su kao zadovoljavajuću cifru na početku naveli 7 milijuna dolara, a iako sumnjamo da su toliko i dobili, iznos bi zaista mogao biti milijunski. Ili blizu milijunu.

I dok ne znamo točnu cifru koju su zaradili napadači, ne znamo ni datume sljedeće velike zakrpe za Cyberpunk 2077 i izlaska verzije igre za next-gen konzole.

Za očekivati je kako će ovaj nemili događaj dodatno otežati razvoj zakrpi, a redovito funkcioniranje CD Projekta mogle bi poremetiti i kolektivne tužbe.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close