Vijesti

Valheim je premašio 2 milijuna prodanih primjeraka i srušio mit o PC master rasi

Ovih dana pišemo samo o Valheimu. A kako i nebi kada je postao ogroman hit i po svemu podsjeća na dane početaka PUBG-a, ARK-a, Rusta, Paydaya…

U manje od dva tjedna od izlaska, Valheim je u svojem drugom vikendu postigao brojku od čak 360 tisuća istvoremeno aktivnih igrača. To je samo dio od ukupnog broja igrača, a on od jučer broji preko 2 milijuna. U toliko komada je prodan u samo 13 dana na Steamu.

Kako su se developeri iz Iron Gatea našalili na Steamu, višestruko je premašena rekordna populacija Vikinga koja je prije 700 godina iznosila oko njih 500 tisuća.

Dokaz kako nije sve u skupim grafičkama i napucanim detaljima

Valheim se pojavio praktički niotkuda, ali odlični prodajni rezultati nisu tu bez razloga. Već sada radi se o zabavnoj igri s dovoljnom količinom sadržaja za jednu early access igru, a dodatan plus za veliku većinu igrača je odluka developera da totalno onemogući PvP. Toksični igrači uništili su mnoge popularne online multiplayer igre, ali Valheim očito neće.

Valheim je ujedno i najveći dokaz kako je PC Gaming daleko od onoga što propagira glasna i ponekad neugodna PC master rasa – skupi hardver, napucane grafičke detalje, stotine FPS-ova, ray tracing refleksije, 8k rezolucije i slično. Igrivost je i dalje element koji preferiraju najveće skupine igrača, a PC kao platforma će to nastaviti dokazivati i dalje godinama ispred nas.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close