Vijesti

Voditelj Halo franšize je napustio Microsoft

Iako je po izlasku Halo Infinitea vladao svojevrstan hype, igrači su hvalili kampanju i multiplayer je u početku igrao dobar broj igrača, vrijeme je pokazalo kako Infinite ipak nije na razini kvalitete prethodnih igara, a posebno Bungieovih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 343 Industriesu je zavladala kriza vodstva i kreative, brojni veterani su napustili studio, a Microsoft razmišlja o velikom zaokretu s poslovanjem franšize. Rade se velike rošade u studiju koji je naslijedio Halo, a čak se, navodno, priča i o outsorceingu nekom drugom razvojnom studiju. Barem u nekoj mjeri.

Studio je nedavno napustio Joe Staten, kreativni direktor koji je nakon velikih problema u razvoju 2020. preuzeo Infinite, a kako javlja Windows Central, Halo je sada ostao i bez direktora franšize. Frank O’Connor je Halo veteran, Bungieju se pridružio još prije 20 godina na Halou 2, potom je nakon razlaza studija i izdavača ostao s Microsoftom, a sada je otišao.

Kako se šuška, barem u 343 Industriesu trenutno ne postoji single player Halo projekt u razvoju. Premda navodno postoje pitchevi u Unreal Engineu 5, što bi značilo da će studio odbaciti vlastiti in-house Slipspace pokretač. A kakvu budućnost franšize planira, Microsoft možda otkrije već u lipnju za kada je zakazao veliku prezentaciju novih igara.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano