Vijesti

Xbox Live je otišao u povijest

Još od kada je Microsoft 2002. godine s prvim Xboxom kao pionir započeo s popularizacijom online igranja na konzolama, mreža imena Xbox Live udomaćila se kao predvodnik jedne nove generacije igranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomu je ovih dana stigao kraj i Microsoft će u narednom periodu rebrandirati svoju mrežu u Xbox Network. Xbox Live kao takav odlazi u prošlost.

“Napravili smo to kako bismo napravili razliku između Xbox Live Gold pretplate (pandan PlayStation Plusu) i naše mreže”, javljaju službeno iz Microsofta.

Dakle, odluka je to donesena čisto iz razloga jer je terminologija bunila igrače. Što ćemo onda napraviti s imenima konzola? Mnogi igrači, a bilježimo to iz komentara i poruka koje primamo, još uvijek ne razlikuju, odnosno bune ih previše slična imena stare i nove generacije konzola.

U svakom slučaju, Xbox Live sada je Xbox Network, a Xbox Live Gold pretplata ostaje takva kakva jest.

Inače, s obzirom na rastući broj pretplatnika Game Pass pretplate mjesecima se špekuliralo o tome kako bi Microsoft mogao ukinuti Xbox Live Gold pretplatu i tako učiniti online igranje besplatnim za sve igrače. Međutim, to se pokazalo neistinitim kada je Microsoft pokušao podići cijenu iste za čak 50%, da bi zatim odustao povećanja nakon primjedbi igrača.

Nastojanje Microsofta da dodatno osvijesti igrače o brendiranju Live Gold pretplate još je jedan dokaz kako Microsoft definitivno ne razmišlja u neko skoro vrijeme napraviti potez za koji bismo im podignuli spomenik. Isto kao što to ne razmišlja napraviti ni Sony.

Povezano