Zanimljivosti

Rockstar je svojevremeno umjesto San Andreasa planirao zombi naslov

Internetom se raširila vijest kako je Rockstar uklonio blog svog bivšeg zaposlenika Obbe Vermeija na kojem je ovaj pisao te namjeravao otkrivati detalje iz svojeg djelovanja u toj kompaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije dugo trebalo proći da internet saspe drvlje i kamenje po Rockstaru, međutim, Vermeij sve demantira. Kako kaže, blog je uklonio kako nebi nervirao bivše kolege, ali nitko ga iz Rockstara nije kontaktirao, a kamoli prijetio sudskom tužbom. Ipak, nama bitnije od kontroverze je sadržaj prvog, a sada uklonjenog posta.

Vermeij je prepričao razdoblje poslije Vice Cityja, kada je Rockstarov naum bio uzeti Vice City i preraditi ga u zombi naslov. Igra bi radnjom bila smještena na napušteni škotski otok, ključan element preživljavanja bio bi konstantno kretanje, a veliku ulogu u svemu tome imala bi potrošnja goriva kao iznimno vrijednog resursa.

Sve je zaustavljeno u konceptualnoj fazi. Čelnici Rockstar Northa smatrali su kako sve djeluje previše depresivno pa je tako, srećom, uslijedio globalni fenomen GTA San Andreas. A sve je moglo biti skroz drugačije.

Povezano