Zanimljivosti

Tetovirani tip iz GTA 6 trailera tužit će Rockstar za milijune

Rockstarova povijest ismijavanja slavnih osoba i događaja je duga i naširoka. I baš kada se nagađalo da će s GTA 6 biti drugačije, da će u ovim woke vremenima ublažiti retoriku kako se nebi našao na širem udaru javnosti, jedan dobar dio najgledanijeg trailera svih vremena posvećen je upravo čudacima s Floride.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je trailer za GTA 6 prepun referenci na osebujne osobe iz pravog života, a jedan od njih je i tzv. Florida Joker, lik koji je stekao lokalnu slavu slikama s tjeralica i TV prizorima iz sudnica, ne toliko ozbiljnošću prekršaja koliko s tetoviranim licem. Sasvim je jasno kako je lik s tetoviranom facom u GTA 6 traileru inspiriran njegovim likom i djelom, pa je Florida Joker najavio tužbu.

“GTA, moramo popričati”, pravim imenom Lawrence Sullivan poručio je na TikToku, pa dodaje kako će mu morati isplatiti “milijun ili dva milijuna dolara”.

“Ovo sam ja, a ovo sam isto ja”, nastavio je pokazujući usporedbu sebe te lika iz trailera. I zapravo je u pravu, prilično je jasno od koga je Rockstar pokupio inspiraciju, međutim, Florida Joker nije ni približno prva javna ličnost koja je pokušala tužiti Rockstar.

Lindsay Lohan jednom je tužila Rockstar

Američka glumica i pjevačica Lindsay Lohan jednom je tužila Rockstar optužujući ga da je u GTA 5 koristio njezin lik bez dopuštenja. I zaista, fiktivna glumica i pjevačica iz Los Santosa imena Lacey Jonas po svemu sudeći kreirana je po uzoru na Lohan. Od modnog izričaja, do naglaska i ponašanja, uzor je jasan.

Lacey Jonas iz GTA 5 nastala je po uzoru na Lindsay Lohan

Sutkinja u postupku tada je zaključila kako satira nije utuživa, što je zaključak kojeg će Rockstar vjerojatno citirati i u ostalim potencijalnim parnicama, ako do njih uopće dođe.

Igra

Povezano