Zanimljivosti

U finalu eSvjetskog prvenstva u FIFA-i pobjednik otpužen da je “prepisivao” penale

Svi znamo što se radi u FIFA-i i PES-u/eFootballu kada dođe do penala. Svatko se okreće na svoju stranu i skrivaju se kontroleri sve kako onaj drugi nebi vidio u koju stranu pucate. Što kada vas gledaju milijuni, a kamera je pozicionirana direktno u kontroler?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo to dogodilo se u netom završenom kontroverznom finalu Svjetskog prvenstva u FIFA-i. Finale između Marka11 i Manubachoore došlo je do penala. U lutriji penala sretniji je bio Manubachoore, međutim, Mark11 s punom pravom osporio je njegovu pobjedu. Naime, prilikom izvođenja penala, u dvorani se na velikom ekranu emitiralo što radi na kontroleru.

Odmah na početku serije penala Mark11 osporio je regularnost natjecanja. Organizatorima je komunicirao skepsu kako protivnik vara, što su Manubachoore i njegov trener demantirali. Budući da se penali u FIFA-i ne mogu pauzirati, brzo je donesena odluka kako je sve fer i pošteno, a Mark11 je u konačnici izgubio.

Poslije utakmice voditelji natjecanja su, tvrde, još jednom ustanovili da Manubachoore i njegov tim nisu varali, ali kontroverza je tu. Brojni fanovi burno su reagirali na društvenim mrežama i tako zasjenili veliki uspjeh mladog 18-godišnjeg Manuela. Međutim, nagrada od 300 tisuća dolara će ga, uvjereni smo, sasvim fino utješiti. S druge strane, gubitnik je prihodovao 150 tisuća.

Igra

Povezano