Vijesti

Zbog Call of Dutyja i Activisiona neće rasti cijene Game Passa, tvrdi Microsoft

Microsoft i Sony nastavljaju debatirati preko Agencije za regulaciju tržišta (CMA) u Ujedinjenom kraljevstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Microsoft je Agenciji obećao dopustiti Sonyju uvrštavanje Call of Dutyja na PS+, međutim, Sony je skeptičan jer smatra da bi Microsoft tražio preveliki iznos za takvo nešto, što bi bilo neisplativo ili bi ga primoralo na poskupljenje cijena PlayStation Plusa. Microsoft ne odgovara na taj argument, ali zato tvrdi kako cijena Game Passa zbog akvizicije neće rasti.

Premda je šef Xboxa Phil Spencer najavio skoro poskupljenje cijena, ono se još nije dogodilo, a ako i bude, razlog tomu neće biti 69 milijardi teška akvizicija Activision Blizzarda.

“Cijene Game Passa neće porasti kao rezultat spajanja, što je osobito važno budući da će Game Pass i dalje biti ograničen B2P (buy to play) modelom”, piše Microsoft koji, očito, i sam računa na daljnje prihode od klasične prodaje. Kao argument navodi Bethesdu, po čijoj akviziciji nije podizao cijenu, a katalog igara nadogradio je Fallout, Doom, The Elder Scrolls i drugim serijalima.

Microsoft dalje u odgovoru Agenciji piše kako su Game Pass pretplatnici jako osjetljivi po pitanju cijene, pa poskupljenje ne bi bilo u interesu, između ostalog i jer bi utjecalo i na druge korisnike, uključujući i one koji ne igraju Call of Duty. “Svako povećanje donijelo bi tek kratkoročni učinak, budući da Call of Duty igre izlaze jednom godišnje, a Game Pass pretplatnici mogu prekinuti pretplatu bilo kada”, argumentira Microsoft.

CMA će vijećati tek još nešto više od mjesec dana, kada je za kraj travnja najavio konačno donošenje odluke o spajanju Microsofta i Activision Blizzarda.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano