FFA Focus

Danas je točno 60 dana od kada je Sony uklonio Cyberpunk 2077 s PS Storea. Ima li pomaka?

Nakon 8 dana promatranja očajnih performansi Cyberpunka 2077 na konzolama, Sony je napravio ono što nije napravio nikada u povijesti. Uklonio je jednu veliku AAA igru koja se, uzgred rečeno, prodala u milijunskoj naknadi već u preorderima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony je Cyberpunk 2077 uklonio prije točno 60 dana s PS Storea, 18. 12. prošle godine, a zatim je započeo vraćati novac svima koji to zatraže.

“Mi u Sonyju nastojimo osigurati visoku razinu zadovoljstva kupaca, stoga smo do daljnjega primorani ukloniti Cyberpunk 2077 s PlayStation Storea”, napisali su tada. Dionice CD Projekta narednih dana su potonule, a zatim su uslijedile masovne tužbe, curenje internih nesuglasica te naposlijetku i hakiranje.

CD Projekt obećao je napraviti sve u njihovoj moći kako bi što prije zadobili natrag povjerenje igrača i vratili igru na PS Store, međutim, od onda kroz jednu veliku zakrpu i 3 male to nisu uspjeli postići.

Korak naprijed, korak natrag

Svaka od zakrpi za konzole navodi bolje upravljanje resursima, memorijom, manje crasheva… I zaista ide na bolje. Isprobali smo. Danas se Cyberpunk 2077 na PS5 ruši znatno manje nego prije 2 mjeseca. Ali i dalje se to događa u tolikoj mjeri da ga ne možemo ugodno igrati.

S druge strane neki na internetu navode kako je stanje sada još gore, što nas navodi na zaključak kako su rušenja usko povezana s odlukama i grananjima priče o igri, a njih ima strahovito puno, stoga se bojimo kako će ovakvo stanje potrajati još dugo vremena.

Rušenja se u sličnoj mjeri manifestiraju i na baznoj i PRO verziji PlayStationa 4. S druge strane, izvođenje je osjetno bolje u automobilima, ali daleko od onoga što se očekuje od jedne igre koju smo platili 60 eura.

Pozitivne stvari koje smo naveli iznad vežu se uz jedan uvjet. Trebate igru započeti ispočetka. U najvećoj većini slučajeva, nastavak igranja u prethodno spremljenoj igri rezultirat će game breaking bugovima, s još više rušenja i brojnim drugim problemima.

Kada će Cyberpunk zaslužiti povratak na PlayStation Store?

Iako pomaka ima, treba napomenuti kako svaka od zakrpi sa sobom donosi i niz drugih problema, poput misija koje se ne mogu završiti, pucanja osvjetljenja, grafičkih bugova itd… Nakon zakrpi ostaje dojam kako se svaka pozitivna stvar nekako iznivelira na nulu s novorođenim problemima.

Dakle, 60 dana je iza nas, a na PlayStation konzolama Cyberpunk 2077 je i dalje u tehničkom neredu. I ne vidimo da će se situacija promijeniti u nekom razumnom periodu, barem ne u tolikoj mjeri da igra zasluži svoj službeni povratak na PlayStation Store.

Ako baš želite igrati Cyberpunk na PlayStation konzolama, igru još uvijek možete kupiti u fizičkom izdanju, ali to vam definitivno ne preporučamo. U ovom trenutku na konzolama ima daleko boljih i ugodnijih igara u koje biste mogli uložiti svoje slobodno vrijeme, a Cyberpunk 2077 će doći na red jednom kada ga CD Projekt ispegla. Strpite se i nemojte si kvariti iskustvo koje ima potencijala biti jedno od najboljih u generaciji.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano