Vijesti

Abandoned je ustvari mamac za prevaru investitora? Čini se da je kreator fabricirao lažne leakove

Sada je sasvim jasno da je Hasan Kahraman jedan od najvećih prevaranata gaming industrije današnjice. Čovjek je uspio uvjeriti čak i Sony da razvija igru s realističnom grafikom za PS5, ali kako vrijeme odmiče, na površinu izlazi sve više informacija o prirodi prevare za igru Abandoned.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Twitter profil VGIN Gaming News (sada obrisan) kroz više postova objasnio je što se zapravo događa s razvojnim studijem Blue Box, kakvu prevaru je zapravo osmislio njegov kreator Hasan Kahraman, a priložio je i dokaze.

Fabricirani leakovi

Kako se tvrdi, Kahraman je namjerno fabricirao poveznice sa Silent Hillom i Hideo Kojimom. U jednom trenutku svi su bili uvjereni da je Abandoned zaista Kojimin projekt, što je obmana u koju je uloženo jako puno truda.

Ovih dana na internet je procurila promo slika navodnog Silent Hilla 5 (koja nema veze s legitimnim glasinama), povezivalo ju se s Abandonedom, međutim, kako je procurilo, gotovo identičan kadar iz enginea koristi upravo Kahraman za promociju Abandoneda. Sasvim je jasno da je Silent Hill 5 screenshot fabricirao upravo on.

https://twitter.com/manfightdragon/status/1526375240443392000

Profil koji je otkrio cijelu navodnu prevaru objašnjava da Abandoned zapravo ne postoji. Igra je tek u povojima te se pokušava sklepati nešto, nekakav početni level, što bi privuklo investitore, a koji vjerojatno nikad neće vidjeti povrat ulaganja. U ovom albumu čak su priložene neke slike iz razvoja, a koje izgledaju očajno.

Posljednji put kada se Hasana dovodilo u kontekst prevara, on se oglasio na Twitteru iznenađen količinom mržnje, Tvrdio je kako nema veze s obmanama, da su one slučajnost, samosažaljevao je sebe i svoj navodni tim, da bi naposljetku neki i povjerovali. Čekamo nove reakcije u ovoj gaming sapunici.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano