Vijesti

Activision je svjesno “pustio” novi anti-cheat sistem hakerima

Nedugo nakon što je Activision predstavio Ricochet, vlastiti anti-cheat sustav koji bi trebao drastično smanjiti broj varalica u Call of Duty igrama, možda čak i skroz ih istrijebiti, po hakerskim forumima se raširio njegov kernel driver, ključan alat anti-cheat sistema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo i pretpostavili, Activision je to svjesno napravio. Pustio je anti-cheat u javnost kako bi napravio svojevrsni test i možebitno se prilagodio potencijalnim modifikacijama entuzijasta. Potvrđeno je to na Twitteru.

Kada se omogućilo testiranje trećim stranama i partnerima bili su svjesni rizika u koji ulaze. Uostalom, to bi se definitivno dogodilo nekada nakon izlaska. Activision navodi kako se radi o verziji anti-cheata koja nije finalna, a slučaj je za Vice komentirao Paul Chamberlain, čovjek koji je nadgledao razvoj sličnog sistema za Valorant – onog istog koji je praktički iskorijenio varalice u toj igri.

Dobit će vrijedne analitičke podatke s terena

“Puštanje alata u javnost vjerojatno je vrijednije za Activision od njegovog skrivanja u tajnosti”, objasnio je. Da rezimiramo, kreatori alata za varanje dobit će svojevrsnu početnu prednost, ali podaci korištenja koje će Activision zauzvrat primiti s terena su nemjerljivo vrijedniji.

Kako će funkcionirati Activision Ricochet objasnili smo ovdje. Ukratko, kernel driver instaliran na računalo trebao bi sistemski eliminirati mogućnost pokretanja alata za varanje. Takav pristup već se dokazao u Valorantu i Genshin Impactu i trenutno se smatra najboljim u borbi protiv varalica. Za razliku od Valoranta, koji zahtjeva da se kernel driver izvodi čak i dok igra nije pokrenuta, što je izazvalo žestoke kontroverze među igračima, Activisionovo rješenje izvodit će se isključivo paralelno s pokrenutom igrom.

Ricochet će svoju premijeru imati s prvim danom izlaska Vanguarda 5. 11., a nedugo zatim doći će i u Warzone.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano