Vijesti

Bobby Kotick ostaje na čelu Activisiona nakon Microsoftove akvizicije

Mnoge je obradovala vijest o Microsoftovoj kupnji Activision Blizzarda jer bi to značilo odlazak Bobyja Koticka s čelne pozicije, ali izgleda da se to zasad neće dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Activision Blizzard je na udaru javnosti zbog lošeg suočavanja s internim seksualnim skandalima. Zaposlenici traže odlazak kontroverznog CEO-a, a kojeg je kritizirao čak i Phil Spencer. Šef Xboxa tada je preispitivao suradnju s Activisionom, da bi dva mjeseca poslije gazda Satya Nadella dopustio iskeširati 68,7 milijardi dolara, novac kakav sam Xbox nije sveukupno zaradio u svojoj povijesti.

“Bobby Kotick nastavit će služiti kompaniji, te će sa svojim ljudima zadržati fokus kako bi unaprijedili internu radnu kulturu i nastavili poboljšavati poslovanje”, Microsoft je poručio u priopćenju.

Jednom kada se akvizicija realizira, a moraju je potvrditi regulacijska tijela što će potrajati nekoliko mjeseci, Kotick i cjelokupni Activision Blizzard odgovarat će Philu Spenceru kao izvršnom direktoru Micrrosoft Gaming divizije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano