Vijesti

Xbox je kupio Activision. Što će biti s Call of Dutyjem na PlayStationu?

Microsoft je danas pomeo poslovni i gaming svijet akvizicijom Activisiona za golemih 67,8 milijardi dolara. Daleko je to najveća akvizicija gaming industrije (dosad je najveća bila akvizicija Zynge od strane Take Two za 12,7 milijardi) te jedna od 30-ak najvećih svih vremena. Microsoft je tako kupio svoj put do kompanije s najvećim prihodima u gaming industriji poslije Tencenta i Sonyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Xbox od sada posjeduje Call of Duty, Warcraft, Overwatch, Diablo, Tony Hawk, Crash Bandicoot i mnoge druge franšize. Kada je kupljena Bethesda, odlučeno je da naredne igre poput The Elder Scrollsa i Starfielda više neće izlaziti na drugim konzolama osim Xboxa, a vođeni istom logikom – slično bi moglo biti i s Activisionovim naslovima.

Phil Spencer je povodom najave akvizicije napisao: “Activision Blizzardovi naslovi igraju se na raznim platformama i nastavit ćemo ih podržavati”. Međutim, nigdje nije potvrđeno da se to odnosi i na buduće igre. S druge strane, izvor iz Bloomberga (koji je za akviziciju saznao tek 10-ak minuta uoči objave) tvrdi kako ipak neće sve igre postati ekskluzive.

Ssasvim je izgledno kako bi naredni Call of Duty naslovi mogli zaobići platformu na kojoj su zarađivali najviše novca – PlayStationu. Ipak, ako primijenimo istu logiku kao kod Minecrafta i The Elder Scrolls Onlinea, Warzone bi kao F2P GaaS naslov mogao ostati na PS4/PS5 i u narednim godinama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano