Vijesti

Developeri Metro Exodusa otključali su razvojne alate svim igračima

Ukrajinski developeri iz 4A Gamesa poput ostalih sugrađana pogođeni su ruskom agresijom na svoju zemlju. Na vlastitom blogu ispričali su kako rat utječe na njihov rad, kolege su ostale bez domova, neki su se pridružili vojsci i mnogo toga se promijenilo u njihovim životima, što jako utječe na razvoj nove Metro igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo da razvoj novog Metroa ide sporije od zadane dinamike, već je rat utjecao i na samu priču. Nekad su ratne teme i apokalipsa u Metro naslovima bile tek djelom fikcije developera, a sada su dio svakodnevnog života. Sasvim je jasno da će razvoj Metroa potrajati, i najviše zbog toga developeri su donijeli veliku odluku – otključat će razvojne alate Metro Exodusa svim zainteresiranim igračima-vlasnicima igre.

Tzv. SDK (software development kit) nije običan alat za modere, igračima je ponuđen potpuni pristup identičnim alatima koje su koristili i sami developeri kod razvoja Exodusa. Omogućen je pristup i jednom cjelovitom levelu te tutorialima, kako biste vidjeli te naučili iz prve ruke kako su razvijali igru. Iste alate imali su dizajneri, developeri, umjetnici i animatori.

Moderi i zainteresirani developeri tako mogu stvoriti i izdati čitave igre. Mogu kreirati levele i misije za Metro Exodus te praktički ne postoje ograničenja, osim po pitanju komercijalnih dozvola. Naime, uvjeti licenciranja ograničavaju prodaju te općenito komercijalnu upotrebu. Više o SDK-u možete saznati i preuzeti ga ovdje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano