Vijesti

Metro Exodus na PS5 i XSX stiže u 4K, 60 FPS-a i s punom ray-tracing podrškom, a PC verzija dobit će kompletnu preradu

Krajem prošle godine studio 4A Games objavio je kako radi na novom Metro naslovu, ali i na next-gen nadogradnji Metro Exodusa za nove konzole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od najljepših igara i tehnički najnaprednijih igara posljednjih godina na PC-ju je demonstrirala kako kvalitetno implementirati ray-tracing i DLSS. Kako kažu, za potrebe novih konzola kompletno su preradili grafički pokretač i sada će apsolutni svaki izvor svjetla biti ray-tracean, isto kao i na PC-ju (s još naprednijim refleksijama) gdje stiže i podrška za DLSS 2.0.

Na PlayStationu 5 Metro Exodus dobit će podršku za haptičku vibraciju, a kao i na PC-ju, next-gen nadogradnja bit će besplatna za sve sadašnje vlasnike. Na PC-ju će nadogradnja doći u obliku kompletno nove igre, pa ćemo tako imati dvije verzije Metro Exodusa. Klasičnu verziju i novu za grafičke kartice nove generacije. Developeri takvu odluku obrazlažu činjenicom kako ovo nije tek obična nadogradnja, već kompletna prerada igre.

Sve to stiže negdje tokom ove godine, najvjerojatnije do ljeta.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano