Vijesti

Developeri Returnala “čuju” kritike u vezi nedostatka save opcije

Filip u Returnal recenziji nije našao previše mana za prvu pravu veliku PS5 ekskluzivu, ali jednu stvar je posebno naglasio – nedostatak save opcije koja posebno nedostaje u igri u kojoj po umiranju krećete iz početka. Neimplementacija iste jedan je od razloga što konačna ocjena nije bila veća od 89.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što to znači u praksi? Ako ste daleko dogurali u jednom runu ne postoji način da spremite napredak. Gašenje igre računa se kao smrt i krećete ispočetka. Developeri savjetuju stavljanje konzole u rest mode, što ujedno znači da ne možete igrati nijednu drugu igru osim Returnala ili ne smijete ugasiti konzolu u slučaju, recimo, grmljavine.

Čudno je zašto su se developeri iz Housemarquea odlučili na ovakav pristup. Ok, jasno je da rogue žanr sam po sebi treba biti brutalan, ali uvođenje automatskog save sistema bez mogućnosti manipulacije fileovima trebalo bi imati mjesto u igri ovakvog tipa.

Na sličan način razmišlja i ekipa s Reddita, a Housemarque će, izgleda, nešto napraviti po tom pitanju. Svjesni su negodovanja igrača, pa iako zasad ne mogu ništa potvrditi, sasvim sigurno se nešto radi po tom pitanju unutar studija.

Naposljetku, po mnogima GOTY 2020. godine Hades ima save funkciju. Imaju je i neke od kultnih rogue igara poput Dead Cells, Binding of Isaac, Enter the Gungeon i drugih.

Returnal bi i sa save funkcijom bio jako teška igra,zato smo za vas kreirali poseban vodič s 10 savjeta koje biste trebali znati prije nego što se upustite u ovo unikatno PS5 iskustvo.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano