Vijesti

Developeri The Day Beforea nakon nove odgode inzistiraju da nisu preveranti, uspoređuju se s filmskim herojima 90-ih

Nikoga nije previše iznenadila nova odgoda igre The Day Before. Uspoređuju je s The Last of Usom i The Divisionom, a kada iza takvih komparacija stoji nepoznati studio, koji je uz to još i ruski, pali se alarm za uzbunu. Ovaj put The Day Before odgođen je zbog problema s registracijom zaštitnog znaka, umjesto u ožujku novi datum izlaska je 10. 11. ove godine. Svjesni optužbi te općeg nepovjerenja, developeri su se obratili IGN-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suosnivači Fntastica Eduard i Aisen Gotovtsev odbacuju sve optužbe o prevari. “Kada igra napokon izađe, ljudi će vidjeti istinu”, kažu. Navode da je The Day Before u razvoju posljednje 4 godine, a svo to vrijeme nisu uzeli ni tražili novac od igrača, ne postoje ni prednarudžbe ni donacije, a igru potpuno financira izdavač mobilnih igara Mytona.

Heroji kojima nitko ne vjeruje

“Osjećamo se poput heroja akcijskih filmova iz 90-ih”, nastavljaju braća Gotovtsev. “Sjećate se heroja koji probija veo nevjerice kada nitko ne vjeruje u njega, ali pronalazi unutarnju snagu da pobijedi i na kraju svima dokaže koliko vrijedi”, analogija je na koju su se odlučili developeri.

The Day Before planirali su odgoditi čak i prije nego što su uslijedili pravni problemi. Kako kažu, odgodu su htjeli najaviti novim 10-minutnim prikazom na kojeg ćemo sada pričekati dok odvjetnici ne odrade ono što trebaju odraditi. “Vjerujemo samo u završni produkt. Bez obzir što itko kaže, vidjet ćete sami 10. 11. ove godine. Nadamo se da će uspjeh igre vratiti ljudima vjeru u to da ako ustraješ u vlastitom snu, da ćeš ga i ostvariti, unatoč preprekama i sumnjama.”

Patetici unatoč, osnivači Fntastic studija donekle su u pravu. Za The Day Before ne postoje prednarudžbe, ne postoji crowdfunding, nema donacija, stoga je možda deplasirano pričati o prevarama igrača. Ako je itko prevaren, to je onda izdavač, ali mi, romantici kakvi jesmo, u konačnici se ipak nadamo sretnom kraju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano