Vijesti

Diablo 4 će imati mikrotransakcije

Na jučerašnjem Xboxovom eventu Diablo 4 je dobio veliku gameplay prezentaciju te potvrdio okviran datum izlaska za prvu polovicu iduće godine. Iako su apsolutno svi oduševljeni viđenim, poučeni iskustvom Diablo Immortala, čiji uspjeh su zasjenile P2W mikrotransakcije, u zraku je ostala visjeti enigma monetizacije novog velikog Diabla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rod Fergusson, tvorac Gears of War serijala a od 2020. prvi čovjek Diablo franšize uvjerava kako će Diablo 4, poput prethodnika, biti punokrvan premium naslov. “Full price naslov” u narednim godinama će dobivati “opcionalne kozmetičke predmete” i proširenja vođena pričom. Kada je nešto “opcionalno”, čita se kao “mikrotransakcija”, dok za ekspanzije nije potpuno jasno hoće li se plaćati ili ne.

Nije potpuno jasno ni hoće li biti P2W elemenata kao u Diablo Immortalu. Ferguson ih nije potvrdio ni demantirao, ali mislimo da za to nema ni potrebe. “Premium naslov” je dovoljna sugestija kako četvorka ipak neće ići u tom smjeru.

Svejedno, Blizzard bi trebao brzo reagirati službenim priopćenjem, jer poslije Immortala s Diablom više ništa nije sigurno, a igrači su skloni različitim interpretacijama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano