Vijesti

EA: Novi Battlefield je istinski next-gen; ISTO EA: Novi Battlefield dolazi i na PS4

Kada je EA krajem prošlog mjeseca pričao o Battlefieldu kao o nevjerojatnom tehničkom iskustvu neki od vas dobro su prognozirali kako će ga bez obzira na sve gurnuti i na stare platforme. Noćas je to i potvrđeno. Battlefield 6 bit će cross-gen naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su na sastanku s investitorima šefovi dizali novi Battlefield u nebesa, proglašavali ga istinskim next-gen iskustvom, igrom kakvu dosad nikad nismo igrali s nikad naprednijom destrukcijom, boljom fizikom, većim brojem igrača, više akcije… par minuta kasnije isporučili su najbolju definiciju pojma oksimoron u novijoj ljudskoj povijesti. Novi Battlefield dolazi i na stare konzole.

  • Epska razina akcije
  • Ultimativni rat
  • Destrukcija koja mijenja sve
  • Istinsko next-gen iskustvo

Postulati su koje su servirali šefovi Electronic Artsa, a zatim su nas ohladili s najavom izlaska i na PS4 i XONE. Jedno s drugim ne ide zajedno, ali DICE i ostali pomoćni studiji možda nas i razuvjere.

Sjeća li se netko Battlefielda 4?

Povijest je pokazala kako cross-gen naslovi ovakve vrste ne mogu završiti dobro. Umjesto jedne igre DICE će raditi dvije. Naprednu destrukciju i veći broj igrača ne mogu izvesti na starijim konzolama te se ponavlja isti scenarij koji smo svojevremeno imali s Battlefieldom 4. U konačnici odličan Battlefield naslov, ali do te razine se došlo tek dvije godine nakon izlaska. U početku je BF4 bio praktički neigriv naslov prepun bugova i crasheva, a tehnički napredak uslijedio je tek kasnije s Battlefieldom 1.

Odluka izdavanja novog Battlefielda i na starim konzolama sasvim je logična poslovna odluka. 200 milijuna igrača preveliko je tržište za Electronic Arts da bi isforsirao tehnički napredak naspram zarade. Hoće li Battlefield zaista biti next-gen iskustvo kakvom se nadamo? Bliže tom odgovoru bit ćemo u lipnju kada slijedi kompletno otkrivanje, a najpametniji ćemo biti negdje na jesen kada ga konačno zavrtimo. Na jednoj od 7 različitih konzola i PC-ju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano