Vijesti

Electronic Arts je odgovorio Ibrahimoviću; je li ovo početak kraja nogometnih simulacija kakve poznajemo danas?

Danas smo pisali o novom potezu Zlatana Ibrahimovića o kojem danas bruji čitavi svijet. Zlatan je napao Electronic Arts zbog korištenja njegovog lika i imena u FIFA-i igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo trebali dugo čekati na odgovor Electronic Artsa. Eurogamer je zaprimio službeno priopćenje ovog izdavača.

“FIFA je vodeća nogometna igra u svijetu, a kako bismo godinu za godinom kreirali autentično iskustvo radimo s brojnim ligama, momčadima i individualcima (Beckham op.a.) kako bismo priskrbili prava na igrače u našoj igri.”

“Jedna od takvih suradnji je i ona s udrugom FIFPro koja globalno reprezentira profesionalne nogometaše, a koja je udružena s brojnim davateljima lincenci te pregorava o uvjetima na korist igrača i njihovih sindikata”, navodi EA s zaključkom da ime Zlatana Ibrahimovića koriste upravo na temelju suradnje s udrugom profesionalnih nogometaša FIFPro.

Ibrahimović je jučer napisao kako prema vlastitom saznanju nije član FIFPro, a ako ga je netko i ubacio unutra to je napravljeno mimo njegovog znanja.

Ibrahimovićev napad na EA uslijedio je nakon što je objavljeno koliko novca od igre zarađuje Beckham (puno). Ako Ibrahimović zaista dokaže da se njegovo ime ilegalno koristi u igri, njegovim putem mogli bi krenuti brojni drugi poznati nogometaši koji će tražiti dodatne naknade za svoje prisustvo u igrama, što bi potencijalno mogao biti kraj nogometnih (i drugih sportskih) simulacija kakve poznajemo danas.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano