Vijesti

Iz Cities Skylines 2 izostao jako bitan gameplay element

U mjesecima uoči izlaska Cities Skylinesa 2, nastavka popularnog city buildera, developeri iz Colossal Ordera veliku pažnju pridavali su resursima i njihovoj logistici kao jednoj od najvećih nadogradnji u odnosu na prethodnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljeno je kako će se resursi u realnom vremenu prevoziti između tvornica, skladišta i trgovina te je izgradnja logističkih pravaca trebala uvelike utjecati na gameplay petlju. Povezanost s drugim gradovima tako postaje bitan gameplay element, isto kao i željeznički te morski prijevoz, međutim, Cities Skylines 2 je izašao, a od toga nema ništa. Nema opskrbnih lanaca, uvoza, izvoza ni ičeg što dolazi s tim.

Ovako je developer objašnjavao ekonomiju i logistiku uoči izlaska.

Kako objašnjava igrač, a drugi potvrđuju, kada malo bolje proučite, grad nema apsolutno nikakvu potražnju za resursima, a oni se u skladištima jednostavno stvaraju u jednakim omjerima, čak i bez povezanosti s isporučiteljima/distributerima. Tako, primjerice, trgovine sasvim normalno generiraju promet bez da uopće preuzimaju proizvode iz skladišta. Stvaraju ih iz zraka bez ikakve potrebe za distribucijom, a kamioni koji djeluju na logističkim rutama tek su fiktivne prirode i putuju prazni.

Javio se i developer

Također, testirano je da ne postoji ni izvoz, odnosno ništa se ne događa povezivanjem s drugim gradovima. Dakle, trgovine i tvornice uopće ne trebaju resurse kako bi djelovale, pa od logistike resursa u Cities Skylines nema baš ništa.

Nakon što se istina raširila internetom, developeri su brzo oglasili. Colossal Order odbacuje bilo kakve insinuacije o prevari te su, kažu, i sami iznenađeni izostankom logistike resursa. Trenutno istražuju u čemu je problem.

Inače, Cities Skylines 2 po izlasku broji pregršt poteškoća, ponajviše tehničke prirode. Developer Colossal Order te izdavač Paradox uoči samog izlaska priznali su manjak optimizacije, ali svejedno su izdali igru koja očito nije bila spremna za taj korak.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano