Vijesti

Kreatora najpopularnije Xbox igre godine optužuju za zavođenje maloljetnica

High on Life zaključio je prošlu godinu kao veliki hit. Najpopularnija je Game Pass i Xbox igra godine, međutim, umjesto da slavi veliki uspjeh, igrin kreator Justin Roiland mora rješavati neke druge probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roiland, koji je ujedno kreator animirane TV serije Rick and Morty suočio se s teškim optužbama za “zločin nasilja u obitelji s posljedicom tjelesnih ozljeda” i “zločin protupravnog lišavanja slobode prijetnjom, nasiljem, prijevarom i/ili obmanom”, navodno nad bivšom djevojkom. Optužen je još 2020. te je dobio zabranu prilaza, otkriva NBC.

Nakon što je slučaj nedavno dospio u javnost, na internetu su se počele širiti navodne poruke koje je Roiland slao tada maloljetnicama

Jedna od njih je djevojka koja je poruke otkrila još u studenom prošle godine, prije izvještaja NBC-a, a koja detaljno opisuje kako joj je Roiland pristupio još dok je imala 15 te kako joj je pružao neprimjerene seksualne sugestije.

Još jedna korisnica podijelila je svoje navodno iskustvo i to u obliku screenshotova poruka. “Justin Roiland ima iskustva u korištenju društvenih mreža kako bi pristupio te iskoristio maloljetne osobe i mislim da je to javna tajna u industriji”, kaže ona.

Ako vam optužbe iza anonimnih profila izgledaju sumnjivo, njih potvrđuje i jedna javna osoba. Spisateljica i producentica Jordan Crucchiola kaže da zna da novinari već godinama istražuju ranije incidente u koje je uključeno još žena. Navodno sve te slučajeve zataškavaju veliki mediji, međutim, Roiland je od ranije poznat po najmanje rubnim izjavama o maloljetnim djevojkama (isječak iz podcasta), pa širu javnost ovakve optužbe ne čude.

Iz sata u sat pojavljuju se nove optužbe, javlja se ekipa koja je navodno znala, a s čime će sve ovo rezultirati saznat ćemo u narednim danima i tjednima. Justin Roiland i njegovi suradnici još uvijek se nisu oglasili.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano