Vijesti

Kreatori Returnala rade na novom IP-u

Studio Housemarque nedavno se pridružio PlayStation obitelji studija. Prošle godine izdali su odličan Returnal koji je demonstrirao sposobnosti PS5 i DualSensea kao nijedna igra dosad, a sada su potvrdili kako rade na nečem potpuno novom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Developeri su se u intervjuu za Venturebeat raspričali o transformaciji studija u AAA vode, Returnalu, njegovom razvoju i podršci Sonyja u čitavom tom procesu.

“Negdje 2015. smo se upitali, kada bismo mogli napraviti bilo što što želimo, što bi to bilo?”, započeli su priču o Returnalu. “Bio je to naš ultimativni projekt iz snova te smo bili pomalo iznenađeni kada ga je Sony odobrio”, nastavili su, a zatim su konkretizirali suradnju konačnom pripajanju prošle godine.

Hoće li za Sony raditi live service naslove?

Što je dalje? Upitani hoće li trebati raditi live service multiplayer igre za Sony ne odgovaraju konkretno. “Probali smo s multiplayer igrom i nismo bili dobri u tome”, odgovorio je Ilari Kuittinen, suosnivač studija. “Ali u ranoj fazi smo razvoja nove igre, novog IP-a kojeg još uvijek osmišljavamo. Vidjet ćemo što će biti od toga.”

Dakle, Housemarqueov novi IP vjerojatno neće biti multiplayer karaktera. Te će vjerojatno proći još nekoliko godina dok čujemo nešto konkretno o novoj igri.

Igra

Povezano