Vijesti

LG je predstavio gamerima drage nasljednike svojih OLED televizora s boljim osvjetljenjem

I dok među forumašima LG OLED televizori izbijaju poput gljiva poslije kiše, LG je na CES-u predstavio novu liniju koja donosi dosad najmanju i najveću dijagonalu s OLED panelima i boljim osvjetljenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine svoje mjesto je pronašao samo u G1 liniji, a ove godine će zahvaljujući boljoj raspodjeli topline (heatsinkovima), LG i na jeftinijem C2 isporučiti tzv. Evo panele s višim vršnim osvjetljenjem. Doduše, nejasno je hoće li Evo panel biti dostupan na baš svim C2 panelima, uključujući i onaj dosad najmanje dijagonale od 42″.

  • LG G2 OLED bit će dostupan u dijagonalama od 97, 83. 77, 65 i 55 inča
  • LG C2 OLED bit će dostupan u dijagonalama od 83, 77, 65, 55, 48 i 42inča

Dok će C linija dobiti dosad najmanji OLED panel, koji će se s 42″ lagodno moći koristiti i kao gaming monitor, G linija dobit će dosad najveću, monstruoznu izvedbu dijagonale 97 inča.

I ove godine obje serije imat će HDMI 2.1 mogućnosti, s time da se propusnost podataka podiže s 40 Gbps na 48 Gbps, što se zasad čini pretjeranim i nepotrebnim, budući da je za igranje u 4K i 120 FPS-a potrebno oko 37 Gbps, međutim, budućnost može iznjedriti neke nove formate. U teoriji, veća propusnost trebala bi omogućiti igranje PC igara u 4K i preko 140 FPS-a.

I ove godine LG će izbaciti jeftiniju A seriju OLED-a, koja nam nije toliko zanimljiva budući da nije namijenjena gamerima, pa će tako i ove godine iz nje izostati podrška za HDMI 2.1.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano