Vijesti

Posljednji ispraćaj LG mobilnih uređaja

Jednom davno u magičnoj zemlji tehnologije bijaše četiri kralja. U svojim najboljim godinama bili su to neporaženi giganti strašnih sposobnosti. Ali niti jedan kralj ne vlada zauvijek. Poput Ikara, htjeli su dotaknuti nebesa. Ali, tko visoko leti, nisko pada, a “jabuka” ne pada daleko od stabla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poput BlackBerryja, Nokije i HTC-a, Južnokorejski konglomerat LG ugasit će pogone za proizvodnju mobilnih uređaja 31 srpnja. Iz LG-a poručuju kako će softverska podrška vremenski varirati o tome u kojoj se regiji nalazite. Ovaj potez zapravo i nije iznenađenje kad uzmemo u obzir da je kvaliteta LG telefona padala iz godine u godinu dok su cijene i dalje ostale paprene.

Iako očekivano, sve je to nekako žalosno s time da je prije samo osam godina LG, nakon Applea i Samsunga, bio treći najveći proizvođač mobilnih uređaja na svijetu.

Gubitak mobilnog teritorija LG ne brine. Naime, svoja postrojenja fokusirat će u razvijanje umjetne inteligencije i robotike, te proizvodnju električnih komponenti za autoindustriju. Na kraju dana i dalje posjeduju 16% sveukupnog tržišta televizora u svijetu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano