Vijesti

Microsoftov Flight Simulator “sastavio” je čitavu Zemlju iz čak 2 petabajta podataka

Svaka igra, a posebice simulatori, ima svoju publiku. Nisu to nužno klasični gameri, a jedna od takvih igara definitivno je Microsoftov simulator letenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od posljednjeg Flight Simulator X-a prošlo je 13 godina, nakon što je prije toga doživio čak 12 zasebnih igara, dugi period zaključen je s najavom iznimno impresivnog novog simulatora.

Naime, novi Flight Simulator donosi čitavi planet Zemlju koju ćemo moći preletati. Dakle svaku planinu, svaki otok, svaki grad…u nikad ranije viđenoj količini detalja. Kako bi to sve prebacili u igru, obrađeno je 2 petabajta geografskih podataka, odnosno čak 2 milijuna gigabajta!

Gdje će sve to stati?

Naravno, sve to neće i ne može stati unutar jedne instalacije, pa iako nije nigdje potvrđeno, vjeruje se da će igra u realnom vremenu streamati, odnosno učitavati podatke sa servera kako bi što realnije prikazala svijet na način na koji smo to vidjeli u traileru.

Jer trailer je zbilja impresivan, cijela igra izgleda realnije od pravog života, a oduševljenje je još i veće kad ugledate žirafe kako trčkaraju po površini planeta. Microsoft Flight Simulator igramo negdje tokom 2020. godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano