Vijesti

Nakon što je Denuvo uzrokovao nemogućnost igranja čitavi vikend, EA ga je uklonio iz Jedi: Fallen Ordera

Da budućnost nije u DRM zaštitama najbolje je pokazao prethodni vikend, kada je zbog problema s Denuvom bilo nemoguće igrati desetine naslova s njegovom zaštitom. Neovisno imali vezu s internetom ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guardians of the Galaxy, Football Manager 2022, Yakuza: Like A Dragon, Shadow of the Tomb Raider, Persona 4 Golden, Total War: Warhammer II, Resident Evil Village… Neke od tih igara tek su izašle, igrači su ih pošteno platili, a bilo ih je nemoguće igrati. Zašto? Ekipa iz Denuva napravila je nevjerojatan previd. Nisu na vrijeme obnovili domenu za jedan od servera.

Jedna od nedostupnih igara bio je i STAR WARS Jedi: Fallen Order, za koji je Electronic Arts jučer uklonio Denuvo zaštitu. Spletom okolnosti ili ne, realizirano je to upravo poslije vikenda.

Denuvo zaštita pokazala se prilično dobrim rješenjem u borbi protiv piratstva, međutim, vikendi poput ovog razotkrivaju sve manjkavosti DRM-a. Gaming industrija trebat će iznaći neko drugo rješenje, jer sve češće se pokazuje da budućnost igranja ne može biti striktno vezana uz internet konekciju ili servere neke treće strane poput Denuva.

I ne samo to. Stižemo do paradoksa da se krakirane igre bolje izvode od originalnog proizvoda. Capcomu je trebalo gotovo 3 mjeseca da eliminira negativan utjecaj DRM-a na performanse Resident Evil Vllagea.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano