VijestiZanimljivosti

Netko se šalio za Hot Coffee mode u remasteriranom San Andreasu, ali i on je tu. Greškom

Kaotično lansiranje GTA remasterirane trilogije nastavilo se i kroz vikend. Trilogija je na PC-ju nedostupna već četvrti dan, a ova čudna situacija toliko se unormalila da se ni sam Rockstar više nema potrebu ispričavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije 30-ak sati posljednji put su nam javili da će GTA remasteri na PC-ju biti dostupni “uskoro”, a zatim je uslijedila šutnja. Rockstar Launcher ponovno radi, ali GTA remasteri ne mogu se igrati.

Data mineri tako su nastavili kopati po fileovima igre. Nakon nelicencirane glazbe i izvornih kodova, sada je iskopan i Hot Coffee mode, odnosno seks mini igra zbog koje je Take-Two godinama bio po sudovima.

U originalu, nakon što uspješno odradite spojeve s curama San Andreasa, one vas pozovu na kavu, a pogledom s ulice pruža se na znanje da je došlo do odnosa.

Masovne tužbe i veliki problemi

E sad, u San Andreasu developeri su otišli korak dalje, pa od odnosa napravili čitavu esplicitnu mini igru. Tzv. Hot Coffee naposlijetku je odlučeno izostaviti, ali kod je ostao na diskovima. 2005. fanovi su modifikacijom omogućili njegovo igranje čak i na konzolama.

Save file s otključanim Hot Coffee za PS2 dostupan diljem interneta.
(KLIK za necenzuriranu verziju)

Nakon toga nema tko nije tužio Rockstar. Od ESRB-a, preko vladinih agencija, do samog grada Los Angelesa i tisuća igrača okupljenih u masovnoj tužbi. Take-Two i Rockstar morali su isplatiti preko 20 milijuna dolara odšteta.

Nakon svega, 20 godina kasnije developeri iz Grove Street Gamesa stavili su Take-Two i Rockstar ponovno u neugodnu poziciju. Stoga ni ne iznenađuje što su remasteri još uvijek neigrivi na PC-ju. Nije opravdanje, ali ni ne čudi…

Igra

Povezano