Vijesti

Novi Flight Simulator donosi čitavi planet Zemlju i nadograđivat će se i 10 godina nakon izlaska

Jedno od najugodnijih iznenađenja ovogodišnjeg E3 sajma definitivno je bio Microsoftov novi simulator letenja. Flight Simulator izgleda fantastično i prva je igra za koju možemo u potpunosti reći da je igra za budućnost, odnosno igra nove generacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto? Prvenstveno zbog potpune implementacije cloud tehnologije, koju je Microsoft na velika zvona najavljivao još 2013. godine za Xbox One, da bi ona tek sad došla do izražaja. Naime, novi Flight Simulator će omogućiti letenje iznad površine doslovno cijelog planeta Zemlje.

Kako bi to omogućio, napravljene su satelitske snimke čitavog planeta, koje prenesene u igru zauzimaju čak 2 petabajta podataka (2 milijuna gigabajta). Naravno, nema privatne osobe na svijetu nema tolike količine prostora na svojim diskovima, već će se čitav svijet učitavati, odnosno streamati direktno s Azure servera.

Tako igra izgleda zaista impresivno, količina detalja je zapanjujuća, a čak šume, zgrade i ostali objekti imaju svoju vertikalnu duljinu koja je prilično vjerno prenesena. Na površini se vide i ceste, promet… Ako već niste, najbolje da pogledate sami. Zaboravite trailere, ovo ispod je najsvježiji prikaz igre koji se proteže na više od 30 minuta.

Osim ultra detaljnog čitavog planeta Zemlje, Microsoft obećava vjerno prenesene letjelice, kokpite, aerodinamiku i promjenjive vremenske uvjete. Ali to nije sve, pa je Jorg Neumann za Ars Technicu najavio kako će održavati i dodavati novi sadržaj narednih 10 godina.

Također, najavljeno je da će Flight Simulator do određene mjere podržavati korisnički generirane modove. A što sve nudi ova uistinu next-gen igra.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano