Vijesti

Varalicama je odzvonilo, Ricochet anti-cheat stigao je u Warzone

Na PC, najproblematičniju platformu po pitanju varalica, stigla je nova nadogradnja za Call of Duty: Warzone koja donosi implementaciju dugo očekivanog novog anti-cheat alata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ricochet je kernel driver koji se izvodi na sistemskom levelu, a koji bi, barem u teoriji, trebao onemogućiti veliku većinu varalica u nemoralnim radnjama.

“Hakeri će se kao rikošeti odbijati od našeg anti-cheata”, tvrde iz Activisiona. Driver će na sistemskom nivou pratiti svaku modifikaciju igre i aplikacija, što je pristup koji se pokazao efektivnim u naslovima poput Valoranta i Genshin Impacta.

Instantan benefit

Efektivno i kontroverzno, tako bismo najlakše opisali izvedbe u drugim igrama. Naime, u kernel-driver koji se koristi u Valorantu konstantno motri radnje na računalu, čak i kada je igra ugašena, što stvara bojazan o narušavanju privatnosti igrača. Međutim, Activision tvrdi kako će njihovo rješenje biti uključeno je samo dok je Warzone pokrenut.

Warzone kao jedan od najmasovnijih online multiplayer naslova današnjice i dalje će ostati meta hakera i onih koji se vole tako nazivati, međutim, barem na jedno kraće vrijeme velika većina njih bit će onemogućena u igranju.

Igra mačke i miša se nastavlja, s tim da je mačka upravo dobila metaforičku mogućnost zavlačenja u rupe.

Igra

Povezano