VijestiZanimljivosti

Sony ulazi u svijet klađenja? Novi patent objašnjava kako bismo se kladili na e-sport natjecanja

Tvornica patenata zvana Sony Interactive Enteratinment ni ovaj tjedan nas nije ostavila na suhome. Donosimo vam detalje novog patenta naziva “e-sport platforma za klađenje”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patent je prijavljen još 2019. godine, ali objavljen je tek ovih dana. Objašnjava kako bismo se mogli kladiti na e-sport događaje što je posebno zanimljivo u kontekstu nedavnih događaja, odnosno akvizicije EVO platforme za organizaciju turnira u fighting igrama.

Za koeficijente bi bila zaslužna umjetna inteligencija koja bi u obzir uzimala povijest natjecatelja i momčadi, pa na temelju njihovih rezultata projicirala mogućnosti ishoda natjecanja.

Klađenje i na Xboxu, Nintendu…

Ako patent zaživi, kladit ćemo se pravim novcem, kriptovalutama poput Bitcoina (a Dogecoin??), virtualnom in-game valutom ili čak virtualnim predmetima u igrama. Patent objašnjava klađenje protiv davatelja usluge (Sonyja?) , prijatelja i drugih igrača na internetu.

Zanimljivo, Sony spominje i konzole drugih proizvođača poput Microsofta i Nintenda koje bi poslužile kao pristupne točke potencijalnim kladioničarima, ali spominju se i drugi uređaji s mogućnošću pristupa internetu poput pametnih televizora, laptopa i mobitela.

Kao ni brojni drugi Sonyjevi patenti, tako možda ni ovaj nikada ne zaživi u praksi. A kada smo kod patenata, prisjetimo se samo samo nekih iz Sonyjeve široke lepeze. AI koji će vam pomoći kada zapnete u igri, bežično punjenje kontrolera, emulacija starih igara na PS5, kontroler u obliku rukavice

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano