Vijesti

Sudeći po recenzijama, Tchia će danas postati PlayStation Plus hit

Još od prvog prikaza, kad nas je oduševila simpatična prezentacija te gameplay elementi poput onih iz Zelde: Breath od the Wild, open-world akcijsku avanturu Tchiu smo stavili na naš radar. Ova tropska avantura izlazi upravo danas za PC i PS4/5 te besplatno za sve PlayStation Plus Extra pretplatnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obično kada neki naslov prvi dan izađe na PlayStation Plusu, to nije remek djelo nulte kategorije. Nije ni Tchia, slažu se recenzenti, ali ocjene (prosjek od 79 na Metacriticu) i prve recenzije ukazuju na jako dobar indie naslov koji po mnogočemu izlazi iz okvira koje “indie” nameće kao epitet.

Recenzenti jako hvale prekrasan open world, tropski arhipelag i slobodu kretanja otocima te, kako se čini, iznenađujuće emotivnu priču. Hvale i gameplay mehanike koje, zbog načina izvođenja (pregršt načina kretanja i borba u vidu preuzimanja protivnika i predmeta), međutim, kritizira se manjak izazova te manjak varijacije u borbi u drugoj polovici igre.

Tchia nikome nije loša

PC Gamer je Tchiji dao 90/100 čiji recenzent smatra kako su developeri iz Awaceb studija kreirali jedan od najboljih otvorenih svjetova posljednjih godina. Ne samo po svijetu, već po questovima te gameplay mehanikama, Tchiju uspoređuje sa Zeldom i Far Cry 3, pa čak i s RDR2. Dovoljno da ga zadrži 12 sati za prelazak, a potom još 12 sati za istraživanje svega što igra još može ponuditi.

Destructoid s ocjenom 85 u miks sličnih naslova ubacuje i Super Mario Odyssey, što nas iskreno tjera da ovom naslovu pružimo ozbiljnu šansu. Games Radar (80) kritizira odluku da se potpuno izbaci radar, developeri su željeli da se orijentirate prema geografskim obilježjima čitajući mapu, međutim to je stvorilo još veću povezanost s mapom nego što radar to radi u sličnim igrama, smatra recenzent.

S druge strane spektra, jedna od recenzija koje Tchiji spuštaju ocjenu je ona od Push Squarea koji uz 70/100 navodi da igri nedostaje ozbiljan kreativni smjer te da djeluje neispolirano s bugovima poput propadanja kroz tlo i sličnog.

Nismo mogli pronaći recenziju sa sveopće lošim dojmovima. Tchija je svima odlična ili jako dobra, nikome loša, a zahvaljujući nekim kreativnim odlukama, vjerujemo da će ovaj naslov postati pravi PlayStation Plus hit. Tchia izlazi danas, 21. 3. na PC, PS4 i PS5.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano