Vijesti

Tchia izgleda sjajno u novom gameplay prikazu. Pogledajte mehanike kretanja i istraživanja

O simpatičnoj open world avanturi Tchia ushićeno smo pisali još krajem 2021., a kako se igra bliži izlasku, tako nastavlja oduševljavati i dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni gameplay adut Tchie je kretanje, a kretati se po otoku inspiriranom Novom Kaledonijom možete bez ikakvih limitacija. Predefinirane rute ne postoje, možete ići gdje želite, kada želite i na koji god način želite. Sve je “penjivo”, možete klizati niz strmine, galantno letjeti gliderom, elastična folijarna fizika omogućit će katapultiranje s drva, a potom su tu i ronjenje te splav za jedrenje.

U Tchiji oduševljava i sistem mape, koji nije kao u drugim igrama. Primjerice, po njezinom otvaranju nećete vidjeti vlastitu poziciju, ali se možete orijentirati prirodnim elementima i pokazateljima. Sve je u ovoj igri dizajnirano na način da istraživanje učini intrigantnim i zabavnim.

U traileru možete vidjeti i demonstraciju tzv. soul diving sistema. Naime, možete preuzeti upravljanje bilo koje životinje ili većim objektom u igri, koje potom možete koristiti u gameplay svrhe. Primjerice, rak može rezati lokote, a kotrljajuća guma pregaziti protivnike. Sve to popratit će priča za jednog igrača u kojoj Tchia mora osloboditi svog oca od okrutnog tiranina.

Tchia još nema konkretan datum izlaska, ali developeri iz Awaceb studija planiraju lansiranje negdje ovog proljeća na PC, PS5 i PS4.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano