Vijesti

Unatoč očajnim performansama, Cities: Skylines 2 je dobro primljen među igračima

Izašao je Cities: Skylines 2 i nažalost pokazao se točno onakvim kako je developer i priznao da će biti po izlasku – problematičan. Usprkos zaista lošim performansama, nastavak popularnog city buildera poprilično se igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je CS2 debitirao na Steamu sa 104 tisuće istovremeno aktivnih igrača, sve mahom kupaca igre, budući da se Game Pass pretplatnici ne ubrajaju u tu brojku. Ujedno je to i za skoro 55 tisuća igrača više nego što ih je prethodnik brojao na izlasku.

Za tehnički krš kakav Cities: Skylines 2 jest, čude i relativno dobre recenzije. Sa 47% pozitivnih recenzija igra je još uvijek je u mixed statusu na Steamu te se nalazi na prilično ugodnoj poziciji udaljen od potonuća u negative. Iz ove perspektive, skoro pa je razumljiva odluka izdavača i developera da igru izdaju ovakva kakva jest.

Kašljuca i na najjačim konfiguracijama

A stanje same igre nikako nije dobro. Korisnici s RTX 4090 karticama i 13900k javljaju o poražavajućem izvođenju, a ništa bolje nije ni kod slabijih konfiguracija. Developer Colossal Order naveo je neka rješenja za loše performanse, poput smanjivanje kvalitete oblaka, gašenje motion blura i depth fielda, što zapravo i daje nekakve rezultate, međutim, nedovoljne za pristojno igranje.

Šteta, jer po gameplay mehanikama i novim dodacima Cities: Skylines 2 opravdava broj dva u imenu, što vidimo da i donekle nadoknađuje u recenzijama, ali proći će još neko vrijeme prije nego što ovaj naslov zaigramo u izdanju kakvo zaslužujemo.

Igra

Povezano