Zanimljivosti

EA Sports je četvrti put za redom predvidio pobjednika Svjetskog prvenstva

U jednoj od najboljih utakmica finala Svjetskog prvenstva uopće, Messi je konačno podignuo najbitniji trofej koji postoji. Malo tko se uoči prvenstva usudio predvidjeti takav ishod, osim EA Sportsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja četiri prvenstva, uoči izlaska decidiranih World Cup igara ili kako to u posljednje vrijeme biva, ekspanzija za FIFA-u, EA Sports bi simulirao vlastito Svjetsko prvenstvo i svaki put bi pogodio pobjednika.

Ove godine simulirane su sve 64 utakmice prvenstva. Ne samo da je predvidio Argentinu kao pobjednika, EA Sports uspješno je doveo i Francusku do finala. U njihovom predviđanju, objavljenom prije mjesec dana, Messi je također bio najbolji igrač prvenstva, a Emiliano Martinez golman. Kao i u stvarnom životu, u simulaciji je u užem izboru za najboljeg golmana EA je postavio i našeg Livakovića.

2010. EA Sportsovu listu najboljih momčadi predvodila je Španjolska, 2014. Njemačka, 2018. Francuska, a ove godine Argentina. Te repretezntacije su bez iznimke osvajale posljednja četiri Svjetska prvenstva.

Igra