Zanimljivosti

Xbox je uveo mogućnost štednje energije što je razbjesnilo republikance: “Prvo nam žele uzeti oružja, a sada i Xbox”

Posljednje nadogradnje operativnog sučelja Xbox konzola članovima Insider programa uvele su niz opcija štednje enerije za Xbox konzole. Primjerice, one će se “buditi” za preuzimanje zakrpi i nadogradnji isključivo u doba noći kada je struja jeftinija te kada je u mreži dostupno najviše viška obnovljive energije, a umjesto u sleep mod gasit će se kompletno kako bi uštedile do 20 puta više energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inicijativa je u skladu s ciljem kompanije da do 2030. postane ugljično neutralna, pa iako potrošači nisu dijelom iste budući da Microsoft ne može utjecati na njihovo ponašanje, kupcima će ponuditi mogućnosti koje bi trebale omogućiti manji negativni utjecaj na okoliš.

Američki konzervativno nastrojeni mediji, koji sad već poslovično negiraju klimatske promjene, odmah su krenuli s negativnom propagandom. “Xbox će prisiliti igrače kako bi se borili protiv klimatskih promjena”, piše The Blaze, na što se nadovezao predvodnik Republikanske stranke i senator u Teksasu Ted Cruz, čovjek koji će gotovo sigurno tražiti stranačku nominaciju za nacionalne predsjedničke izbore 2024.

“Prvo plinski štednjaci, zatim kava, a sad ciljaju i na vaš Xbox”, komentirao je Ted Cruz, a internetom dijeli na tisuće pristaša. Sličnog je stava i kongresman, republikanac Troy Nehls. “Žele uzeti vaša oružja. Žele uzeti vaše plinske štednjake. I sada žele uzeti vaš Xbox. Što je iduće?”, zapitao se.

Što se događa u Americi?

Što se događa sa plinskim štednjacima u SAD-u? Komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda istražuje koliko plinski štednjaci zagađuju zrak u zatvorenim prostorima. Neka ispitivanja ukazuju na to da emisije iz plinskih peći mogu biti opasne, pa iako je predsjednik Komisije rekao da ih ne namjeravaju zabraniti, neki političari su se uhvatili štednjaka, uvjeravaju birače da ih Vlada želi bezrazložno zabraniti, a kontroverzu koju su kreirali sami, eto, izjednačuju s borbom za klimatske promjene (koje negiraju), a sada i s Xboxom.

No da se vratimo na Xbox, unatoč prosvjedima istaknutih republikanaca, sve opcije za štednju energije kod Xbox konzola su opcionalne. Kao i kod PlayStationa, možete ih uključiti i isključiti kada to želite.

Povezano