Vijesti

Istina je da je The Day Before legitimno odgođen zbog jako glupog razloga

The Day Before rusko-singapurskog studija Fntastic već godinama obećava previše. Prikazi izgledaju poput mješavine The Divisiona i The Last of Usa, što je bilo dovoljno za osvajanja vrha wishliste na Steamu, međutim, poslije nekoliko odgoda, prije nekoliko tjedana The Day Before je ponovno odgođen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj put potpuno je uklonjen sa Steama, navodno zbog prijepora s jednom drugom tvrtkom zbog vlasničkih prava na ime, što Fntastic studiju tada skoro nitko nije vjerovao. Ali sada je stigla potvrda. Developer kalendarske aplikacije za mobitele istog imena potvrdio je Eurogameru kako vlasnička prava na ime kao zaštitni ima još od 2015., a sada iskorištava svoje legitimno pravo da ga zaštiti.

Vlasnik The Day Before aplikacije prava na zaštitni znak polaže na tržištima Europske Unije, SAD-a, Kine, Rusije i Japana. Dakle, na svim najvećim tržištima, a sada slijede pregovori između dvije kompanije. Tri su moguća ishoda. Developeri igre će morati platiti određeni iznos ili postotak za korištenje imena, sud će presuditi da su igra i kalendarska aplikacija dovoljno različite da oboje mogu zadržati vlasnička prava u svojim kategorijama, ili će igra dobiti novo ime.

Ovo posljednje nikome nije u interesu, a posebno ne developerima igre, budući da se radi o već sada iznimno prepoznatljivom imenu među gamerima, marketinški gledano jako vrijednom. U međuvremenu, igra The Day Before dobila je novi gameplay prikaz koji izgleda jako dobro, premda mu fali mesa, a developeri se nadaju izgladiti situaciju negdje do jeseni ove godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano