Vijesti

Jim Ryan: PS5 ekskluzive iskoristit će sve mogućnosti konzole i neće biti dostupne na PS4

U velikom razgovoru za gamesindustry.biz CEO Sonyjeve Interactive divizije Jim Ryan pričao je o PlayStationu 5 i izazovima s kojima se kompanija suočavala tokom COVID-19 pandemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže, pandemija nije značajnije utjecala na planove s PlayStationom 5. Programeri iz svojih domova uspješno rješavaju sve zadatke vezane uz operativni sustav “petice”, dok je izolacija ipak u jednom manjem obliku utjecala na rad inženjera zaduženih za hardver koji nisu mogli u Kini pripremati sve što treba za skoru proizvodnju konzola. Međutim, bolest jenjava i brzo kreće proizvodnja.

Lansirati ćemo PlayStation 5 ovih blagdana i napravit ćemo to na globalnoj razini

Jim Ryan

Ryan je čak otišao toliko daleko, pa je izjavio kako nas čeka lansiranje na globalnoj razini. Podsjećamo, to nije bio slučaj s PlayStationom 4, budući da je izlazak u pola Europe i čitavoj Aziji bio prolongiran za nekoliko mjeseci u odnosu na SAD i zapadne zemlje EU.

Ekskluzive samo za PlayStation 5

Upitan za pristup na koji su se odlučili u Xbox taboru da vlastite ekskluzive osim na Xbox Series X još neko vrijeme plasiraju i na Xbox One, Ryan je potvrdio Sony neće ići u tom smjeru.

“Mi vjerujemo u generacije. Vjerujemo da nakon golemog truda uloženog u razvoj nove konzole trebamo maksimalno iskoristiti sve nove mogućnosti koje ne postoje na prošloj generaciji.”

Što je u prijevodu potvrda – Sonyjeve nove igre bit će dostupne samo na PlayStationu 5 i iskoristit će sve benefite novog hardvera. Crossplatform igre ograničavala bi limitiranost starijeg hardvera. Što će i biti slučaj s prvim igrama third party izdavača koje neće propustiti zaraditi što veći novac na ogromnoj bazi vlasnika PlayStationa 4.

Što nam Sony priprema od PS5 igara saznat ćemo u četvrtak 4. 6. kada će kroz sat vremena, nadamo se, otkriti sve svoje adute.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano