Vijesti

Marvel licenca postala je previše rizična, otkazan je MMO

Malo koju video igru smještenu u Marvelov univerzum prati sretna priča. Osim Sonyja sa Spider-Manom, svi drugi u kiksaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Square Enix pao je na koljena, Avengersi nikada nisu isplatili uloženo, isto kao ni Guardians of the Galaxy. Procjenjuje se da je SE izgubio preko 200 milijuna dolara na oba naslova. Licenca je skupa, rizik je poveći, a rezultat je prodaja zapadnih studija i pripadajućih im licenci poput one za Tomb Raidera.

Koliki rizk je u pitanju shvatili su i izdavači nekad popularnog DC Universe Onlinea. Naime, oni su otkazali Marvelov MMO samo 6 mjeseci poslije najave.

ffa anketa

Ima li Marvel potencijala dosegnuti razinu popularnosti u igrama poput one u filmovima?

“Na temelju ponovne procjene rizika, veličine ulaganja i dugoročne strategije, uprava je odlučila izmijeniti prioritete”, poručilo je čelništvo izdavača EG7. Kako kažu, inicijalno su bili spremni investirati preko 50 milijuna dolara u naredne 3 godine, ali sada su odlučili diversificirati iznos na nekoliko manjih projekata, uključujući i proširenja za DC Universe Online i The Lord of the Rings Online.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano