Vijesti

Najpoželjnija igra na Steamu zapravo je poligon za izrabljivanje besplatne radne snage

The Day Before smo svojevremeno opisali kao “miks The Divisiona, The Last of Usa i Days Gonea.” Nećemo lagati, i nas je prvi prikaz u potpunosti očarao iako se očito radi o fejkanim i teško skriptiranim gameplay scenama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza ambicioznog projekta stoji manji ruski studio Fntastic koji kako se čini, nema znanja ni resursa isporučiti ono što je sam zakuhao lažnim prikazima. Kompletan projekt se nalazi u takvom stanju da na igri rade neplaćeni volonteri među kojima hrpa njih nije nikada radila na igrama. Pa eto, ako imate viška vremena i želite besplatno raditi, javite se fantastičnoj ekipi Fntastica.

“Prije smo plaćali ljude, ali bili su smeća, pa sad moramo koristiti besplatnu radnu snagu..”

Pravno gledano, čini se da Fntasticu nitko ne može ništa. Oni su s ponosom objavili da primaju volontere, a znamo da po samoj definiciji riječi, volonteri uglavnom rade besplatno. No, ruski studio razlikuje dvije vrste volontera – volontere koji rade puno radno vrijeme i za to su plaćeni, te volontere koji rade pola radnog vremena bez ikakve naknade. Ako odete na službenu stranicu igru, vidjet ćete da ne zapošljavaju nikoga.

No, ako želite volontirati i besplatno drugome raditi igru, možete. U intervju za Eurogamer, Fntastic je otkrio da više od 100 ljudi radi besplatno na projketu. Gotovo 30% ukupnog posla rade neplaćeni ljudi.

Nažalost, jučer smo nabasali na članak koji je uključivao razgovore s nekim od volontera, koji su potvrdili toksičnost ekipe iz Fntastica. Članak je bio na ruskom, a danas netragom je nestao. Od početka nam je The Day Before djelovao nerealno dobro, no kako vrijeme odmiče, čini se da priča neće imati sretan kraj.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano