Vijesti

PS5 ekskluziva Destruction AllStars 4 mjeseca nakon izlaska nema igrača

Trebala je to biti tier 1 Sonyjeva igra cijene od 80 eura, ali svima je bilo jasno da to neće proći kod igrača. Sony ju je stoga odmah po izlasku stavio na PS+, a zatim joj snizio cijenu na samo 20 eura. Nije pomoglo.

“Zajednica veličine poput naše koja je raštrkana po cijelom svijetu ima dnevne vrhunce i minimalne brojke”, započeli su izlaganje developeri iz Lucid Gamesa na Redditu koje je vodilo prema ključnom problemu – nedostatku igrača.

Sony i developeri to su odlučili riješiti botovima. U bliskoj budućnosti kada nedostaje jedan broj igrača da se lobby napuni do vrha, AI botovi će zauzeti upražnjena mjesta. U svim modeovima osim Blitza koji je ranked kompetitivni mode.

Šteta za igru koja je imala (i još uvijek ima) potencijala

Prema Lucidu, igrači još uvijek nemaju problema pronalaziti suigrače od 18 do 24 sata, ali u ostalim dijelovima dana to već postaje problem. Znakovito je to za igru koju je na PS+ pospremilo najmanje milijun ljudi. Nešto očito ne štima.

Kompetitivni mode je uveden tek nedavno, a Destruction AllStars općenito pati od nedostatka sadržaja. Njega nije bilo dovoljno na launchu da zadrži igrače, a odgovor developera bio je trom. Primjerice, tek je sada uopće najavljena mogućnost kreiranja partyja s prijateljima kako bi zajedno mogli igrati čitavu večer.

Šteta, jer gameplay nije loš (o čemu je Filip pisao ovdje). Dapače, radi se o zabavnoj igri, a kojoj je prije svega potrebna transformacija u F2P model. Dok nije prekasno…

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close