Vijesti

Šefa Take-Two upitali hoće li preuzeti FIFA licencu – “To bi bio veliki iskorak za nas…”

Već godinama se u birtijaškim razgovorima navodi Take-Two i njegov 2K kao idealni studio za razvoj nove nogometne igre. Bio bi to logičan slijed nakon dominacije NBA i WWE serijala, a odnedavno i PGA, te bi ih mnogi željeli vidjeti u pokušaju razvoja nogometne igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada kada je evidentno da se Electronic Arts i FIFA više ne vole, a EA je otišao toliko daleko da je već registrirao EA Sports FC kao ime s kojim će nastaviti svoj nogometni put, za 2K se otvara prilika kakvu neće imati narednih 10 do 15 godina, a možda i nikad.

To shvaćaju i dioničari izdavača koji pod sobom ima i Rockstar Games, pa je jedan od njih na jučerašnjoj prezentaciji najnovijih financijskih rezultata upitao gazdu Straussa Zelnicka: “Ako FIFA licenca postane dostupna, jesmo li zainteresirani za ulazak u nogometne vode?”, prenosi VGC.

“To bi bio veliki iskorak za nas. Do sada nismo bili u tom sportu… I…hm…, mislim da ću se zaustaviti na tome”, ostao je nedorečen Zelnick.

Nešto se kuha

Da je sposoban prebaciti se u drugi sport, a čak i preuzeti licencu od EA (ili je dijeliti) već je pokazao PGA Tour 2K21 koji će postati serijal, a manje poznato je kako Take-Two u svojem porftelju od ljeta ima i Top Eleven, mega popularnu nogometno-menadžersku igru kojoj je naslovno lice veliki Jose Mourinho.

Podsjećamo, Electronic Artsa i svjetska nogometne organizacija razišli su se po pitanju dvije stvari. Prva je novac, kojeg FIFA traži dvostruko više, a druga je licenca. FIFA smatra kako prava na nogometne igre ne smije držati samo jedan razvojni developer.

Igra

Povezano