Vijesti

Valve je konačno najavio novi Half-Life! Ali kao VR igru

15 godina je prošlo od Half Life 2, a 12 od Druge epizode “dvojke” i malo je reći kako je nekakav nastavak možda jedna i od najiščekivanijih igara među današnjim igračima. Ali Valve je fokus prebacio na Steam, Counter Strike, te zadnjih nekoliko godina na VR.

Pa je Valve službeno najavio Half-Life: Alyx, prvu Half-Life igru nakon 15 godina. Alyx će biti prikazan u četvrtak u 19 sati po našem vremenu.

Kako je Valve napisao na Twitteru, ovo bi trebala biti flagship VR igra što nas u startu odbija, kao i veliku većinu igrača koji se još uvijek nisu pronašli u toj domeni igranja.

Možda flop, a možda igretina koja će revitalizirati VR

VR kolaboracija sa HTC-om je realno gledano podbacila, a dok Facebook i Sony i dalje nastavljaju ulagati novac, ostaje dojam kako je globalno oduševljenje tom tehnologijom splasnulo, te se nekakav potencijal još uvijek nazire tek kolaboracijom s mobilnim telefonima.

Iako je najava novog Half-Lifea za VR pomalo degradirala važnost ovog događaja, postoji mogućnost kako se ipak radi o velikoj koja će jednog dana imati važnost kao i prve dvije igre u serijalu. Sjetimo se, prije 15-ak godina mnogi od nas su ulagali novac u nova računala kako bismo spremni dočekali Half-Life 2. Half-Life: Alyx možda bude igra zbog koje ćemo kupovati VR uređaje i zbog koje će zaživjeti kombinacija VR-a i ozbiljnog igranja. A možda bude totalno flop koji Valveu nikad nećemo oprostiti. Bit ćemo pametniji za dva dana.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close