FFA Awards: Igra godine je God of War Ragnarök! Elden Ring je najbolji po izboru redakcije, a pogledajte i sve ostale pobjednike

I ove godine vas je preko dvije tisuće glasovalo za najbolje i najgore igre godine. U 2022. izbor smo proširili na preko 20 kategorija, a apsolutni pobjednik je God of War Ragnarök s čak 6 osvojenih nagrada, uključujući i onu za najbolju igru godine! Tzv. Booster doza pripala je Kratosu i Atreusu, 53% vas u 2022. najviše je oduševila njihova posljednja avantura u nordijskoj mitologiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, isto ne vrijedi za forumaše i redakciju, koji su birali najbolje ove godine u vlastitim kategorijama. Mi u redakciji, ali i isključivo forumaši, kao najbolji naslov minule godine odabrali smo Elden Ring. Ali ona elitna, Booster doza nagrada je samo jedna.

Ragnarök je premoćni pobjednik

Ragnarök, po izboru preko 2000 čitatelja FFA, imao je i najbolju priču, najbolja je akcijska avantura godine, imao je najbolje trofeje i glazbu, a Christopher Judge je kao Kratos ostvario najbolju glumačku izvedbu u 2022.

Elden Ring je dobio zaslužena priznanja

I dok Elden Ring uglavnom pobjeđuje u svim globalnim izborima za najbolju igru godine, igrači u Hrvatskoj su pretežito nastrojerni prema PlayStationu. Ali i takvi, niste zapostavili Elden Ring, kojem ste odali priznanje za najbolji RPG u 2022. Ponavljamo, redakcija i forumaši su From Softwareov naslov izabrali kao najboljeg u vlastitim izborima.

PlayStation ekskluzive s još nagrada

Svi ćemo se složiti, apsolutno zasluženo, Guerillin Horizon Forbidden West igra je s najboljom grafikom i vizualima prošle godine. Forbidden Westu pronašli ste mjesto i u Zlatna sredina kategoriji, u kojoj smo tražili dobru igru, a koju ne promatramo u kontekstu najbolje, što je svakako slučaj u godini koja izrodi God of War Ragnarok i Elden RIng.

Sekciju s PlayStation ekskluzivama zaključit ćemo s The Last of Us Part I, koji je osvojio prestižnu Brada Gordana Jandrokovića nagradu, a koji je “pustio bradu” i zaslužio najbolji remake/remaster godine.

Modern Warfare 2 je zaslužio dva priznanja

Call of Duty: Modern Warfare 2 podignuo je sve na razinu iznad od prethodnika iz 2019., što ste apsolutno znali prepoznati. Najbolje multiplayer naslove obožavamo kad nam dobro ide, a mrzimo kad su drugi bolji od nas, a Modern Warfare je točno takva igra. U smjeru developera iz Treyarcha ide i Đukin biceps za najbolju akcijsku igru

Dok ste MW2 univerzalno obožavali, dva naslova ste iz objektivnih i manje objektivnih razloga obožavali poprilično manje. Diablo Immortal definicija je za konsezus, imao je toliko loš launch s mikrotransakcijama da ste jedino njega nominirali u ADEZE kategoriju, koju je tako osvojio s maksimalnih 100% glasova. S tako dobrim rezultatom se ne može pohvaliti Gotham Knights, koji je vas 43% najviše razočarao u 2022., ali ste ga i najbrže zaboravili.

Cyberpunk 2077 dvije godine poslije u žetvi

Teta Bayonetta u nekoliko kategorija nije ostvarila uspjeh, ali zato jest u onoj za najbolju igru s istoka. The Callisto Protocol i njegov studio Striking Distance pronašli su svoje mjesto pod suncem kao najbolji debitantski projekt, a srpski Scorn nije uspio u toj kategoriji, ali jest u Domaćici za najbolju igru godine iz regije. Najbolja strategija godine je Total War Warhammer III, najbolji indie je Stray, a sada stižemo do naslova koji je u prošla dva izbora snažno grlio najgore kategorije.

To je Cyberpunk 2077. CD Project Red je u ovoj godini sa zakrpama konačno oblikovao naslov kakav je trebao biti još koncem 2020., što im je osiguralo čak 2 nagrade na FFA Awardsu.

Pogled u 2023.

Hogwarts Legacy ste odabrali kao najbolju igru koja nije izašla u 2022., a trebala je. S tim naslovom, haripoterovskim RPG-em opraštamo se od ovogodišnjih FFA Awardsa. Te vam preporučamo baciti oko na naš izbor preko 30 naslova kojima se najviše veselimo u 2023., koja će, iskreno vjerujemo, biti jedna od najboljih godina ikad. Kako po pitanju videoigara, tako i po pitanju vašeg osobnog uspjeha i onog što si najviše želite.

Prije nego što se posvetite 2023., nasumično smo odabrali dvojicu koja će, nakon što su ostavili glasove u svim kategorijama, osvojiti PSN ili Steam bon po izboru. To su registrirani članovi @GeraltTheWhite i @mcking005 koje molimo da nam se jave privatnom porukom.