Vijesti

Najpoznatiji analitičar i CEO Liverpoola predviđaju: XSX mogao bi drastično rezati cijenu protiv PS5

Kad odrastem želim biti analitičar. Ne političar, analitičar. Tako je moj najdraži kolega Flipper započeo tekst u kojem smo posljednji put spomenuli Michaela Pachtera, “analitičara gaming industrije” koji već 20-ak godina predviđa, nagađa, često i kontroverzno. A iznimno rijetko je u pravu. Ipak, njegova riječ se i dalje uzima za ozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ozbiljno ga je uzelo i jedno od najpoznatijih lica gaming industrije. Geoff Keighley ga je pozvao u svoj posljednji podcast u kojem su komentirali Xbox Series X prezentaciju third-party igara.

Microsoft će čekati Sony

Michael Pachter predviđa cijenu PlayStationa 5 od 500 dolara/eura, što je procjena s kojom se manje više svi slažemo. A zatim predviđa kako bi Microsoft u tom slučaju mogao svjesno rezati cijenu Xbox Series X na $400 kako bi stekao prednost na tržištu. Kako kaže, a s tim se svi slažemo, Microsoft si definitivno može priuštiti takav gubitak.

S tim se slaže i Keighleyev drugi sugovornik, Peter Moore, nekadašnji šef Xboxa i Electronic Artsa. A danas CEO nogometnog kluba Liverpoola. Oprostit ćete mi sada na maloj digresiji, ali kada pišem o ovoj ljudini nevjerojatnog poslovnog puta, uvijek volim istaknuti scenu s E3 2006. kada je s tetovažama najavio Halo 2 i GTA IV za Xbox 360.

Kako oboje tvrde, prvi “natjecatelj” koji dođe do 10 milijuna prodanih komada pobjeđuje, a Microsoft rezanjem cijene na svoj račun ima veliku priliku prvi doći do tog jubileja. Kako kaže bivši šef Xboxa Moore – da je danas još na tom mjestu, to bi bio potez koji bi povukao. Rezao bi cijenu.

Games Pass velika prednost za XSX

Oboje se slažu kako će Microsoft imati veliku prednost ako Halo: Infinite bude launch naslov, a istovremeno bude dostupan unutar Game Pass pretplate. To bi bio potez koji bi definitivno privukao veliki broj igrača.

I sada započinje igra čekanja. Tko će prvi objaviti cijenu? Sony je dosad uvijek čekao Microsoft kojeg je i matirao na E3 2003. kada je par sati poslije Microsofta objavio 100 dolara manju cijenu PS4 u odnosu na XONE. Pachter i Moore smatraju kako će ovaj put Microsoft čekati Sony da prvi objavi cijenu. Čak i ako bude trebalo čekati do prvog dana prodaje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano