Vijesti

Ray tracing bi trebao jako brzo doći na AMD Navi grafičke kartice

AMD je prije 3 mjeseca izbacio novu flagship seriju grafičkih kartica Radeon RX 5000 baziranu na RDNA arhitekturi. U seriji su za sada izašle samo 2 grafičke kartice – RX 5700 i nešto jača RX 5700 XT. AMD je oduvijek bio povoljniji, pa se tako i ove grafičke kartice, od kojih svaka ima po 8GB DDR6 memorije, mogu nabaviti za povoljan novac.

Međutim, mnoge fanove AMD-a rastužila je činjenica što grafičke kartice takvog ranga nemaju ray tracing tehnologiju od samog starta, a koju je Nvidia uvela s RTX grafičkim karticama. Ipak, nešto se događa, jer datamineri su sad pronašli DXR (DirectX Raytracing) kodove unutar AMD drivera za RX 5000 seriju.

David Wang, jedan od šefova u AMD-u, izjavio je da se neće uvesti Ray Tracing tehnologija sve dok je ne budu podržavali svi njihovi aktualni proizvodi, kako oni bolji tako i oni lošiji. Dakle AMD želi mogućnost Ray Tracing-a u svim njihovim proizvodima što je jako ljubazno. Sada se već pitate pa kada će se to dogoditi. Smatra se s dolaskom nižeg segmenta grafičkih kartica RX 5500 I RX 5500M. Dakle, za mjesec ili dva, ali svakako do kraja godine. Zanimljiva godina za AMD i postavlja se pitanje kako će ju završiti…

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close